Нова апаратура за 22 болници от „Българската Коледа“

С 1 790 000 лева са закупени последно поколение високотехнологични системи за рехабилитация на деца

325

22 болници ще получат тази година апаратура от „Българската Коледа“, обяви държавният глава Румен Радев, а представители на лечебните заведения сключиха договори за дарението. Апаратурата е последно поколение високотехнологични системи за рехабилитация на деца и е на стойност 1 790 000 лева. Средствата са събрани по време на последното издание на „Българската Коледа – 2017/2018″, чийто фокус беше в подкрепа на спасения детски живот – продължително лечение и рехабилитация. По време на кампанията бяха събрани общо над 2 млн. лева, като част от парите отиват директно за подпомагане на лечението на болни деца.

„Тази благотворителна инициатива е жива в сърцата на българите вече 15 години“, заяви президентът Румен Радев. По думите му успехът на инициативата се дължи на проявената съпричастност и доброта, както и на невероятното партньорство, изградено през годините.

Радев отбеляза, че „Българската Коледа“ дава надежда за българските деца, но и надежда за бъдещето ни като общество. „Новата техника, която болниците получават, предоставя и възможност на нашите прекрасни специалисти да прилагат нови, съвременни форми на лечение и да го правят в България. Дълбоко благодарен и удовлетворен съм, че обществото ни може да види, че има достойни български лекари, специалисти и професионалисти, отдадени безкористно на своето призвание и своя дълг – бъдещето на България и на нашите деца“, подчерта още президентът.

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326