ВМА и „Пирогов“ на крака при пациентите от страната

Военните медици ще преглеждат безплатно възрастни в Сатовча, а пирогвци ще консултират деца от Сандански, Бургас, Кюстендил, Велико Търново и Разград

6063
ВМА и Пирогов

Специалисти от ВМА ще преглеждат безплатно жителите на община Сатовча, съобщиха от лечебното заведение. Това е поредната превантивна кампания на ВМА, а регионът е избран заради широкото разпространение на вирусни хепатити, болести на щитовидната жлеза и гастроентерологични заболявания. Поради тази причина в акцията ще се включат специалисти от различни области на медицината – хирургия, гастроентерология, ендокринология, инфекциозни болести и вирусология.

Прегледите ще се извършват на 22.09.2018 г. /събота/, от 09:00 до 18:00 часа, в сградата на кметството в Сатовча, а ВМА праща при хората най-добрите си медици и шефове на клиники.

Освен физикални прегледи, консултациите ще включват и ехография на коремни органи, ехография на щитовидна жлеза, изследване на кръвна захар, гликиран хемоглобин и тестове за щитовидна жлеза, изследване за вирусен хепатит В и вирусен хепатит С.

Пироговските лекари пък ще преглеждат безплатно деца в 5 града в страната. Консултациите са част от Националната програма „Детско здраве – Пирогов“ и ще се проведат в Сандански на 13 октомври, в Бургас – 27 октомври,  Кюстендил – 10 ноември, Велико Търново – 24 ноември и в Разград на 8 декември.

Прегледите ще се осъществяват след предварително записване., като е важно да се носи допълнителна медициснка документация, ако пациентът разполага с такава. Записванията ще се извършват на специално посочени телефони в конкретните населени места, които местната управа ще подаде към регионалните медии.

Вече 5 години водещи детски специалисти от „Пирогов“ извършват профилактини прегледи, като до този момент са прегледани няколко хиляди българчета от различни области на страната. Лекарите, които пътуват през уикенда напълно безвъзмездно са от специалностите УНГ, хирургия, ортопедия и травматологи, урологя, офталмология, неврохирургия и кардиология.

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326