За първи път болници ще правят номинации за „Лекар на годината“

Престижните награди ще бъдат в шест категории и ще бъдат връчени на 19 октомври

186

За първи път болници ще имат право да правят номинации за „Лекар на годината“, съобщиха от Българския лекарски съюз, който за осма поредна година ще връчи престижната награда. В духа на традицията и тази година БЛС ще почете Деня на българския лекар, който се чества на 19 октомври, с организиране на официална церемония, на която ще бъдат раздадени елитните награди на съсловната организация за принос в медицината.

Досега номинациите на лекарите се правеха само от регионалните колегии на БЛС, но вече лечебните заведения от цялата страна, включително и поликлиниките, ще могат да дават своите предложения. И тази година категориите, в които ще се номинират заслужили признание медици, са: “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България, „Мениджър на годината“; „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2018“.

„Българският лекарски съюз се наложи през годините като сигурен гарант, който обединява лекарската гилдия. Именно в деня на българския лекар ние искаме да почетем всеотдайността, труда и професионализма на колегите, които са избрали медицинската професия за свое призвание“, коментира председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Номинациите за престижния приз ще могат да се изпращат на специално създаден за целта електронен адрес – lekarnagodinata2018@blsbg.com.  Предложенията ще се приемат от днес до 8 октомври.

СПОДЕЛИ