Обрат: Пържоли и сирене за дълъг живот

Учени от Канада са изследвали 220 000 души, а резултатите от изследването им напълно преобръщат препоръките за здравословно хранене

714
пържоли

Учени от университета „Макмастър“ в Канада установиха, че хората, които ядат повече пържоли от червено месо и сирене от препоръчваното, живеят по-дълго, съобщи в. „Дейли телеграф“. Така например три порции пълномаслени млечни продукти и една и половина порция месо дневно могат да намалят риска от ранна смърт с една четвърт.

Резултатите от изследването напълно противоречат на препоръките на здравните власти да се ограничават пълномаслените продукти, както и червеното месо и преоръщат напълно представите ни за здравословно хранене. В изследването на канадските учени са били обхванати 220 000 души.

„Хората, които ядат повече мазнини, обикновено намаляват въглехидратите, които никак не са полезни, когато са от преработени и сладки храни. Резултатите ни показват, че млечните продукти и месото са полезни за сърцето и за дълголетието“, обобщи д-р Салим Юсуф от екипа и не скри, че това противоречи на сегашните здравни препоръки.

Канадските учени не са разглеждали консумацията на пилешко месо, но други изследвания показват, че то също предпазва от ранна смърт по същия начин като червеното месо. В здравословната диета все пак трябва да има и осем порции плодове и зеленчуци дневно и по половин порция ядки и бобени култури, напомниха изследователите.

СПОДЕЛИ