Събраха 13 100 лева за д-р Ирена Иванова

Акцията по набиране на средства и кръводаряване за лекарката от „Александровска“ продължава

933
Д-р Ирена Иванова
Д-р Ирена Иванова, снимка: бтв

Точно 13 100 лева са постъпилите дарения за лечението на д-р Ирена Иванова. Припомняме, лекарката пострада при тежък инцидент преди 17 дни и се бори за живота си, има множество травми на крайниците и таза, загубила е много кръв. В момента тя е в Централната реанимация на „Пирогов“, където пък колегите й организираха акция по кръводаряване.

Д-р Иванова ще се нуждае от поредица от операции с поставяне на импланти, които здравната каса не поема. Затова от УМБАЛ „Александровска“, където д-р Иванова работи, започнаха кампания за подпомагане на младата докторка от спешното отделение. За 6 дни в дарителската сметка на Фондация „Направи добро – Александровска“ са постъпили 8 100 лева, като парите са основно от медици от Александровска болница. Именно колегите й бяха най-активни и в даряването на кръв. Днес се очаква да постъпи и обещаната сума от 5000 лева от столичната колегия на лекарския съюз. Средствата са от фонд „Взаимопомощ“ на СЛК.

Тъй като на този етап необходимата сума за лечението на д-р Ирена Иванова е 20 000 лева, от ръководството на „Александровска“ увериха, че имат готовност да компенсират разликата между нужната и набраната до момента сума.

Колеги на д-р Иванова разказват, че тя е всеотдаен медик, който се е борил за живота на своите пациенти с цялото си сърце, помагала им е и извън лекарските задължения.

СПОДЕЛИ