Лекари от Александровска болница събират пари за своя колежка

Д-р Ирена Иванова е в реанимацията на „Пирогов“ след тежък инцидент, предстоят й множество операции

5829
Александровска болница

Александровска болница започна кампания за набиране на средства за лечение на д-р Ирена Иванова, която работи в спешното отделение на лечебното заведение. Преди седмица тя претърпя тежък инцидент и бе приета в „Пирогов“ с опасност за живота и множество травми. В спешния институт днес пък започна акция за даряване на кръв за д-р Иванова.

Младата лекарка е стабилизирана от колегите с в Централната реанимация на „Пирогов“, но и предстоят няколко операции на таза и краката. „Интервенциите включват използването на медицински консумативи, чиято стойност не се заплаща от НЗОК. По тази причина и за да подпомогне семейството на пострадалата наша колега, ръководството на болницата взе решение да организира кампания за събиране на дарения в нейна полза“, обясниха от болницата.  Даренията ще се събират по сметката на Фондация „Направи добро – Александровска“.

Всеки дарил определена сума ще получи подробен отчет за разходите, придружен с копие от счетоводните документи за това. „УМБАЛ „Александровска“ предварително благодари на всички, които решат да отделят от своите средства и да дарят за възстановяването на д-р Ирена Иванова, както и на всички, които се отзоваха на призивите за кръводаряване след злополуката!“, посочват още от лечебното заведение.

А интервю с шефа на спешното отделение на УМБАЛ „Александровска“ д-р Николай Хубанов очаквайте в Скенер.нюз следващата седмица.

Междувременно стана ясно, че Столична лекарска колегия към БЛС ще отпусне финансова помощ от 5000 лв. за пострадалата лекарка. Председателят на СЛК д-р Асен Меджидиев е разговарял с изпълнителния директор на УМБАЛ „Александровска“ доц. Костадин Ангелов и двамата са се разбрали, че ще обединяват усилията си набирането на необходимата сума, а 5000 лева ще бъдат заделени от Фонд „Взаимопомощ“ на Столична лекарска колегия и прехвърлени по дарителската сметка, която стартира „Александровска“.

СПОДЕЛИ