Мъж с присаден преди два дни бял дроб се нуждае спешно от 4800 евро

Семейството и близките на Даниел Петков молят за помощ, за да може той да остане в болницата във Виена докато се възстанови

614
бял дроб
Даниел Петков

Млад мъж с присаден преди два бял дроб се нуждае спешно от помощ и съпричастност. Необходими са му 4800 евро, за да може да остане на лечение в болницата във Виена докато се възстанови.

Даниел Петков  си е в България и дори и не подозира, че скоро ще се появи шанс за втори живот. Тогава получава обаждане, че има съвпадение с донор и по спешност, на  14 май 2018 г., му е направена белодробна трансплантация в Университетска болница във Виена. Здравното министерство плаща само операцията, която струва 120 000 евро, но не и грижите след това. В момента Даниел все още е в реанимация, но след 20 дена ще започне следоперативно  му възстановяване и тогава той  ще има крещяща нужда от нашата подкрепа. За тримесечния му престой в австрийската столица са нужни 4800 евро.

Няма начин мъжът да се върне преди това в България, тъй като у нас няма клиника, в която да могат да се полагат адекватни грижи за него. Белодробната трансплантация по същество не е най-сложната интервенция, но именно следоперативният период е най-труден и критичен.

Семейството и близките на Даниел Петков се надяват и разчитат на милосърдие и подкрепа!!!!

Банкова сметка за дарения:

Титуляр: Даниел Петков

IBAN BG53UNCR96600020325300

BIG: UNCRBGSF

УниКредит Булбанк

СПОДЕЛИ