Болница в Ямбол събира по 30 лева от пациентите

Персоналът на кардиологичната клиника застрахова гражданите, без да ги информира за какво са парите

236
Ямбол

Служители на Кардиологична клиника в Ямбол събират по 30 лева от пациентите, без да ги информират, че става дума за доброволна застраховка. Това твърдят болни и техните близки, съобщи bTV. Парите били искани на регистратурата като такса. От ръководството на клиниката отричат, но сестрите признават, че това се случва.

Застраховката е за злополука или заболяване по време на лечение, а служители на клиниката действат като застраховател и искат пари без да обяснят, че става дума за доброволна застраховка. Една от медицинските сестра-застраховател твърди, че така болницата покрива разходите си по решение на ръководството.

Ямбол

Според медицинския директор на болницата, служител на застрахователното дружество, а не сестри са събирали парите. „Има открит офис на застрахователно дружество, но това по никакъв начин не е обвързано с хоспитализацията и кардиологичната болница не събира такси за застраховки”, твърди д-р Бистра Пешева. От застрахователното дружество обаче са категорични, че единствените застрахователи в болницата са медицинските служители.

Пациент вече е подал жалба в РЗИ – Ямбол, но след проверка те приемат становището на болницата, че техни служители не сключват застраховки. Друга проверка в клиниката засега не е извършвана, наказани за наглия „обир“ на болните също няма.

СПОДЕЛИ