Аспирин вместо виагра

Популярното обезболяващо лекарство може да се окаже евтин и по-безвреден заместител на хапчето за потентност

437
виагра

Турски уролози установиха, че вместо виагра мъжете, които имат проблеми с „вдигането на самолета“, могат да пият аспирин и да постигнат същия ефект. Така аспиринът е на път да се превърне в ефикасно средство срещу еректилната дисфункция и да се окаже евтин заместител на виаграта, пише в. „Дейли мейл“. Популярното обезболяващо лекарство, което има свойството да разрежда кръвта, може същевременно да повиши кръвооросяването на пениса и да стимулира неговата ерекция.

При проведени тестове в Турция 80 % от мъжете, които взимали по една таблетка аспирин на ден в продължение на шест седмици, констатирали значително подобрение в сексуалния им живот. Подобно на виаграта, популярният медикамент повишава нивата на азотен оксид в организма. Този безцветен газ разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението.

Но аспиринът, за разлика от виаграта, не причинява неприятни странични ефекти като главоболие и зрителни смущения. Тестовете с него били проведени в Истанбулския медицински университет, като били използвани таблетки от 100 милиграма. В експериментите участвали 200 мъже с еректилни смущения на възраст между 18 и 76 години. Било установено, че взимането на аспирин в продължение на половин година осигурило на участниците увеличение на пълноценните полови актове между 31 и 78 процента.

Учени отдавна се опитват да намерят различни средства за повишаване на потентността, но досега не са правени тестове с добрия стар аспирин.

СПОДЕЛИ