ИСУЛ с нов шеф

МБАЛ- Благоевград остава със стария си директор

449
ИСУЛ
Проф. Бойко Коруков

Столичната университетската болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ е с нов директор. Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев на поста се връща проф. Бойко Коруков, който беше начело на лечебното заведение от 2006 г. до 2013 г. Тогава хирургът беше сменен от досегашния шеф доц. Григорий Недялков.

 

Проф. Коруков е и ръководител на Клиниката по хирургия в ИСУЛ, избран е също за председател на Българското хирургическо дружество с мандат 2018 – 2020 г.

Не е ясно какви са мотивите за рокадата, тъй като ИСУЛ не е сред болниците с лоши финансови резултати, нито пък има брожения сред персонала. Както Скенер.нюз вече писа, директорските смени в големите столични и областни болници тепърва предстоят, като първа с нов прокурист се сдоби Националната кардиологична болница. Там беше назначен д-р Иван Букарев, който има задача да преструктурира работата така, че единствената в страната, но трупаща дългове детска кардиохирургия, да не затвори врати.

Д-р Огнян Митев пък остава на поста управител на МБАЛ – Благоевград, реши общото събрание. Той е начело на болницата от 2015 г. Променен обаче е съставът на борда на директорите. Той вече ще се оглавява от инж. Стойка Таскова от Министерството на здравеопазването, а за неин заместник е избран д-р Андрей Янакиев, началник на отделението по образна диагностика. Те смениха досегашните председател и заместник-председател д-р Максим Гайдев и д-р Виктория Каракостова. Третият член в него е д-р Огнян Митев. Мандатът им е тригодишен.

 

СПОДЕЛИ