БЛС с договор с Европейския съюз на медицинските специалисти

Продължаващото обучение на лекарите става гарант за качество, както в ЕС, така и у нас, отбелязват от съсловната организация

270
БЛС

Българският лекарски съюз (БЛС) ще подпише договор за дългосрочно сътрудничество с Европейския съюз на медицинските специалисти (Union europeenne des medecins specialistes   UEMS), съобщиха от съсловната организация. Споразумението между БЛС и европейската организация ще даде възможност продължаващото медицинско обучение (ПМО) на българските лекари да бъде стандарт за качество както на територията на страната, така и в Европа.

Подписването на договор за сътрудничество между българската съсловна организация и европейската институция ще постави и началото на унифициране критериите на ПМО с тези в Европа и ще даде възможност за акредитиране и сертифициране на медицинските форуми по европейски стандарт, отбелязват от БЛС.

Специално за церемонията по подписването в София ще гостуват президентът на UEMS д-р Ромуел Краевски, главният секретар проф. Василиос Папалао и ковчежникът на организацията д-р Бернар Мале. В рамките на официалното посещение на представителите на UEMS в България, БЛС организира и Международна конференция на тема: „Продължаващо медицинско обучение – гарант за качество в професионалната практика и за безопасността на пациента“, която ще се проведе в петък, 16 март, информират от съсловната организация.

СПОДЕЛИ