В Онкологията вече ще правят и пластични операции

В екипа на болницата вече е привлечен д-р Йордан Йорданов, който е специалист по реконструктивна и естетична хирургия на главата, шията и гърдата

1040

Пластични операции вече ще се извършват в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО), съобщиха от лечебното заведение. Корекциите са предназначени за пациенти с отстранени органи или тъкани следствие на лечението на онкологичното им заболяване. Най-често такива операции се налагат при диагнози като рак на гърдата, на глава и шия, на кожата.

Операциите ще се извършват от д-р Йордан Йорданов, дм FEBOPRAS. Той е специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Завършил е медицина в МУ-София с награда „Златен Хипократ“. През 2012 г. защитава докторска степен по специалност пластично-възстановителна и естетична хирургия към Медицинския факултет на Университет Комплутенсе – Мадрид (Испания). Специализирал е в САЩ, Испания, Белгия и България. Носител е на почетен знак на Българския лекарски съюз. Член е на Европейския борд по пластично-възстановителна и естетична хирургия (EBOPRAS), на Испанската асоциация по пластично-възстановителна и естетична хирургия (SECPRE) и на Американската асоциация по естетична пластична хирургия (ASAPS). Основни направления в работата му са реконструктивната и естетична хирургия в областта на главата и шията и хирургията на женската гърда.

пластични операции
Д-р Йордан Йорданов

Всички желаещи могат да се запишат за преглед при д-р Йорданов на регистратурата на болницата. Интервенциите обаче не се поемат от здравната каса, затова пациентите се налага да заплащат за тях.

„Добре е хората да знаят, че зимният и зимно-пролетният сезон са най-подходящи за оперативни намеси от областта на пластичната хирургия било то с реконструктивна или естетична цел, доколкото двете могат да бъдат разделяни“, обяснява д-р Йордан Йорданов.

СПОДЕЛИ