Проф. Мутафчийски стана генерал, пое официално ВМА

Затвърждаване на финансовата стабилност, съхраняване на кадрите и утвърждаване като високотехнологична болница, обеща той

2289
ВМА
Генерал Венцислав Мутафчийски

Проф. Венцислав Мутафчийски вече е генерал и оглави официално ВМА. Заместник-министърът на отбраната ген.-лейт. Атанас Запрянов представи днес официално бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски като началник на Военномедицинска академия. Мутафичйски е назначен с указ № 27 от 07.02.2018 г. на президента на Република България Румен Радев и заповед № КВ-65/12.02.2018 г. на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, съобщиха от ВМА.

„Военномедицинска академия се е утвърдила като един от стълбовете на националната ни сигурност и като европейското лице на българското здравеопазване. Тя се нарежда сред най-предпочитаните лечебни заведения в страната – място, извоювала на базата на дългогодишните традиции и широко отворените врати – не само за контингента на Въоръжените сили, но и за гражданското население на страната“, заяви заместник-министърът на отбраната ген.-лейт. Запрянов.

Пред личния състав на болницата проф. Мутафчийски изтъкна основните тези, които е застъпил в концепцията си за управление на болницата – продължаване и затвърждаване на финансовата стабилност на ВМА; съхраняване на кадрите във ВМА и създаване на възможност за устойчиво кариерно развитие; превръщането и утвърждаването на ВМА като високотехнологична болница; ВМА да бъде на висотата да отговори на очакванията на нашите съюзници от НАТО и да укрепва бойната готовност.

Проф. Венцислав Мутафчийски е роден на 20 август 1964 г. Той завършва Медицински Университет – София, а през 1989 г. става офицер в Българската армия. Кариерата му във ВМА започва през 1993 г. като клиничен ординатор. Три години по-късно придобива първата си специалност „Обща хирургия“. През 2013 г. става началник клиника по „Ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология“ във ВМА, а година по-късно и заместник-началник на ВМА по Диагностично-лечебната дейност. От месец май 2017 г. и досега е началник на болницата.

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326