Жена заключи екип на спешна помощ у дома си

Тя ругала и обиждала лекарите, пожарна и полиция вадят пациентката и „заложниците“

233
Бърза помощ

Жена заключи екип на спешна помощ в собствения си дом в София, докато лекарите се опитвали да помогнат на възрастната й майка. Инцидентът е станал днес по обед, а екипът е останал заключен повече от 30 минути, съобщи Нова телевизия.

Д-р Надежда Ангелова работи в ЦСМП-София повече от 30 години. Днес е извикана на адрес за 88-годишна жена с хронични заболявания. „Оказа се наша стара познайница, много пъти сме ходили там, аз също съм ходила. Дъщерята беше много агресивна, не ме остави да си свърша работата. Бутна ми ръката, започна да говори, че ние нищо не правим, че майка й ще умре и че сме боклуци, големите некадърници, затова ни биели на адресите“, разказа лекарката.

След това медиците се оказали заложници. „Мина покрай мен, бутна ме, каза, че оттам няма да изляза, ще стоя там, докато майка й не се оправи. През цялото време бях обиждана и ругана“, добави д-р Ангелова.

Екипът на Спешна помощ остава заключен повече от 30 минути. На мястото е повикана пожарна, за да изнесе пациентката и полиция, за да бъде изведен лекарският екип. На адреса е изпратен и втори екип, за да се погрижи за пациентката, докато колегите им дават показания пред органите на реда.

От столичната Бърза помощ не крият, че подобни случаи на агресия са всекидневие в работата им. Друг проблем е разкарването на линейки за неспешни състояния, при това на фона на и без друго малкото дежурни екипи, които за една смяна не надвишават 15-18 за цяла София и областта.

СПОДЕЛИ