Ново чудодейно хапче топи килца без диета

Засега, разработеният от американски учени медикамент, е изпробван само върху мишки

1087
хапче

Учени от Тексаския университет в Галвестън са разработили лекарство, което ускорява процеса на изгаряне на мазнини, без да се променя диетата. Резултатите от проучването са публикувани на портала ScienceDirect, информира БГНЕС. Натрупването на мастни депозити в организма предизвиква процес на свръхекспресия на протеина NNMT, който забавя метаболизма. Иновативното лекарство позволява да се блокира този протеин, което значително ускорява процеса на метаболизъм. По този начин, разработеният от учените медикамент позволява отслабне, без да се ограничава яденето на храна.

Изследователите тествали лекарството върху лабораторни мишки, които преди това са поставяни на хранителен режим с високо съдържание на мазнини. Натрупалите маса гризачи са разделени на няколко групи, на които започват да дават разработеното лекарство или плацебо. В резултат на това след 10 дни при мишките, лекувани с лекарството, теглото намалява със 7%, а масата на белите мазнини и размерът на мастните клетки намаляват с 30%. Освен това животните се връщат към нормалния холестерол. Мишките, получаващи плацебо, продължавали да наддават на тегло.

От десетилетия учените се опитват да разработят чудодейно хапче, което да топи килограми без да се налага да спазваме диети или да посещаваме фитнеса. Досега обаче няма нито един медикамент, който да е постигнал задоволителни резултати и да няма странични ефекти. Така че все още единственият начин за трайно и здравословно отслабване си остава ограничаването на кюфтета и увеличаването на физическото натоварване. Киноа, комбуча, чия, смути от ферментирал карфиол и т.н. са още по-малко ефикасни, но пък са скъпи. Най-опасни са рекламираните като „уникални“ добавки за отслабване, тъй като те не само не топят излишни килограми, но никой не регулира и проверява какво точно се съдържа в тях.

СПОДЕЛИ