Футболистите на ЦСКА даряват кръв във ВМА

Преди това ще искат да "пуснат кръв" и на Лудогорец за Купата, както го направиха за първенство

691
ЦСКА

На 15 декември (петък) от 10:00 часа Военномедицинска академия и ЦСКА отново се обединяват в името на благородната кауза „Дари кръв, спаси живот”, съобщиха от ВМА и официалният сайт на „червените”. Преди това армейците ще се опитат да „пуснат кръв“ и на Лудогорец за Купата, както го направиха за първенство, когато през ноември победиха с 2:1 в Разград. Четвъртфиналът за Купата на България е идния четвъртък  – на 14 декември от 17.30 часа. Часове след това, в петък сутринта, отборът на ЦСКА ще посети ВМА. Там футболсти и представители на клуба ще участват в кръводарителска акция в Центъра по трансфузионна хематология.

Целта е с личния си пример да допринесат за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване, тъй като всяка година у нас все по-малко стават желаещите да дарят кръв, а нуждаещите се се увеличават. Около 600 българи всеки ден се нуждаят от кръв, а само в столицата се преливат над 100 литра.

ЦСКА
Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски и административният директор на ЦСКА Милко Георгиев по време на първата акция през юни

Първата такава инициатива се проведе на 14 юни, когато ВМА и ЦСКА заедно отбелязаха Световния ден на кръводарителя. И двете страни са категорични, че не е необходимо да има конкретен повод, за да помогнеш в спасяването на човешки животи и затова обещават акциите да продължат и занапред.

След кръводарителската акция, спортистите ще участват и в коледното тържество, организирано от ръководството на ВМА за децата на служителите на болницата и малчуганите от смесена диабетна група в детска градина “Бърборино”.

От ВМА пък уверяват, че през следващата година ще поканят и други клубове да се присъединят към благородната инициатива, засега обаче ЦСКА е №1. Или поне що се отнася до кръводаряване, тъй като в първенството армейците са на второ място, само на точка зад Лудогорец. В неделя и понеделник обаче предстоят последните мачове на двата отбора от есенния кръг и ЦСКА има шанс да оглави класирането.

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326