Teva с нов шеф

Каар Шулц има 30-годишен международен опит във фармацевтичната индустрия и здравеопазването, включително на лидерски позиции в Lundbeck и Novo Nordisk

278
Teva
Каар Шулц

Фармацевтичният гигант Teva си има нов шеф. Бордът на директорите на компанията, чийто представител у нас е Актавис, е избрал Каар Шулц за президент и главен изпълнителен директор. Шулц ще наследи на поста Ицхак Петербург и ще се премести в Израел, за да се установи в централата на компанията в Петах Тиква.

Каар Шулц има 30-годишен опит в сектора на здравеопазването, кариерата му е преминала през световни фармацевтични и здравни компании. Той е разработил уникална перспектива за управление на портфолиото както на генерични, така и на оригинални лекарствени продукти, като същевременно управлява сложни бизнес операции по целия свят. До неотдавна той е президент и главен изпълнителен директор на H. Lundbeck A/S, като под неговото ръководство компанията е на път да постигне най-високите приходи и печалби в цялата история на съществуването си. Преди това пък е бил главен оперативен директор на Novo Nordisk, където играе ключова роля в превръщането на компанията в един от най-добрите производители на лекарства в света, както и в прилагането на подход, фокусиран върху показателите за дейността на компанията.

„С огромния си опит в глобални фармацевтични компании, силните резултати при внедряването на революционни корпоративни стратегии, които стимулират растежа и международната експанзия при ниски допълнителни разходи, удържането на обещанията към акционерите, както и спазването на принципите за съответсвие, Каар е точно лидерът, който ще изведе Teva на следващото ниво“, подчерта председателят на Борда на директорите на Teva д-р Барер.

„За мен е чест да се присъединя към Teva – икона, на която отдавна се възхищавам в своята кариера. Това, което ме привлече и това, което прави Teva различна от другите компании, е нейният уникален стремеж да разширява обширния си глобален обхват, като същевременно продължава да предоставя нови и висококачествени лечения за пациентите и новаторска култура за своите служители. Горд съм, че се присъединявам към компания, която помага на милиони пациенти по цял свят ежедневно с широката гама от генерични и оригинални лекарствени продукти и решения. Очаквам с нетърпение да работя в тясно сътрудничество с целия екип в Teva, за да изградим успешно бъдеще за компанията и всички заинтересовани страни“, заяви Шулц, който е на 56 години и освен, че поема Teva, магистърът по икономика е и председател на Борда на директорите на Royal Unibrew A/S, член е на Борда на директорите на LEGO A/S и на Борда на директорите на Bitten og Mads Clausens Fond, холдинга управляващ Danfoss A/S.

Teva Pharmaceutical е водеща световна фармацевтична компания, която доставя висококачествени, ориентирани към пациентите решения за здравеопазването, използвани от около 200 милиона пациенти на повече от 60 пазара всеки ден. Базирана в Израел, Teva е най-големият в света производител на генерични лекарствени продукти, който използва своето портфолио от над 1800 молекули, за да произвежда широка гама от генерични продукти в почти всяка терапевтична област. В иновативните лекарствени продукти, Teva притежава водещата в световен мащаб иновативна терапия за множествена склероза, както и програми в късен стадий на разработка и за други заболявания на централната нервна система, включително двигателни нарушения, мигрена, болка и невродегенеративни състояния, както и широка гама от респираторни продукти. Teva търси и нови начини за справяне с незадоволени потребности на пациентите чрез комбиниране на разработването на лекарства с устройства, услуги и технологии. Нетните приходи на компанията през миналата година са 21.9 милиарда долара.

СПОДЕЛИ