Приеха първите 13 военни лекари

Има още седем свободни места за мъже, набират кандидати и за медсестри, обявяват второ класиране през август

4371
военни лекари

Първите студенти по специалностите „Военен лекар” и „Военна медицинска сестра” ще започнат своето обучение на 18 август т.г. Десет жени и трима мъже ще учат за военен лекар, а четири жени са приетите за военни медсестри.

Програмата се провежда за първи път в България с цел подготовка на медицински кадри за нуждите на Въоръжените сили и е съвместна между ВМА, МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

На 25 юли 2017 г. заседава мандатна комисия в състав: председател – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, и членове: проф. д-р Любомир Алексиев и д-р Юлиян Дочев от ВМА, както и полк. Милен Илиев от Министерството на отбраната. На заседанието те определиха първите приети, като през месец август предстои и второ класиране.

Срокът за подаване на документи е до 2 август 2017 г., а изискванията към кандидат-студентите са:

  • За специалност „Медицина“, направление „Военен лекар“: да са се явили на приемните изпити в МУ-Варна по биология и химия (предварителни и/или редовни изпити) и да имат положителни оценки от тях.

Незаетите места по тази специалност са 7 за мъже. Освен тях, ще бъдат подбрани и кандидат-студенти като резерви (мъже и жени).

  • За специалност „Медицинска сестра“, направление „Военна медицинска сестра“: да са се явили на приемния изпит в МУ-Варна – тест по биология (на 18.07.2017 г.) и да имат положителна оценка от него.

Незаетите места по тази специалност са 16, като освен тях, ще бъдат подбрани и кандидат-студенти като резерви.

Заявления за двете специалности може да бъдат направени чрез сайта на МУ-Варна (www.mu-varna.bg), както и на място (ул. „Марин Дринов“ №55). Необходимите документи и изисквания за ВВМУ-Варна можете да намерите на www.mu-varna.bg. Те трябва да бъдат предоставени на място във ВВМУ-Варна (ул. „Васил Друмев“ №73) до 2 август 2017 г. Всички кандидати трябва да се явят в 17:00 ч. на 02 август 2017 г. на инструктаж във ВВМУ.

Приемните изпити във ВВМУ-Варна ще се проведат на 3, 4 и 5 август 2017 г. (резервен ден 06 август 2017 г.).т.г

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326