Пребитата д-р Албена Гагова иска да се върне на работа

В медицината няма място за насилие, благодаря на колегите и пациентите ми за подкрепата, заяви гинеколожката от „Шейново“

1496
д-р Албена Гагова
д-р Албена Гагова

Пребитата д-р Албена Гагова се надява скоро да се върне на работа в столичната АГ-болница „Шейново“. „Надявам се да преодолея психическата травма, искам да си върна живота, но ще трябва да мине време“, обяви в първото си изявление след побоя акушер-гинекологът д-р Гагова пред бТВ.

На 1 юли тя беше пребита от мъж в болница „Шейново“, който току що е станал баща. Обвинен е Владимир Стоянов, известен още като Владо Плацентата. Той е настоявал на всяка цена да получи плацентата на новороденото си дете, но не е имал нужните документи, за да получи биологичния продукт. След побоя лекарката е с комоцио, счупен нос и разкъсана устна и настанена за лечение в „Царица Йоанна-ИСУЛ“.

Д-р Гагова сподели, че е много развълнувана и благодарна за подкрепата, която е получила от колегите си от „Шейново”, от лекари от цялата страна и не на последно място – от нейните пациенти, които също излязоха на протест срещу бруталното насилие. „Показаха ми, че ви вярват, а именно доверието между лекар и пациент беше изгубено през последните години“, посочи д-р Албена Гагова.

„Този човек го видях за първи път този ден, не мога да разбера каква беше тази маниакална привързаност към тази плацента. Не очаквах такова развитие на нещата”, обясни лекарката. На въпрос дали иска да каже нещо да нападателя си, д-р Гагова отговори: „Не искам нищо да му казвам“.

Физически тя се чувства по-добре. Вече може да диша спокойно, да чувства вкуса на нещата и най-вече да спи. Д-р Гагова благодари на колегите си от болница „Царица Йоана-ИСУЛ“, които са се погрижили за нея след инцидента.

На въпроса каква присъда иска за Владимир Стоянов тя каза, че присъдата не е в нейните компетенции и се надява съдът да си свърши работата. По думите й, в медицината няма място за насилие, но явно обществото ни е болно, щом като се стига до побой над лекари.

 

СПОДЕЛИ