Всеки втори е с проблемни вени

Оплакванията се засилват през лятото, десетки пациенти се прегледаха безплатно във ВМА

765
вени

Над 40 % от българите имат оплаквания, свързани с вените, сочи статистиката на медиците. Обикновено тези заболявания се засилват в началото на летния сезон, когато при почти всеки втори човек се появява усещане на тъпа болка, тежест и отоци по краката.

Десетки пациенти преминаха безплатни прегледи за съдови заболявания във Военно-медицинска академия (ВМА), съобщиха от лечебното заведение. В рамките на два дни специалисти от Клиника „Съдова хирургия” са консултирали хора с различни симптоми и оплаквания. При диагностицирането са отчитани както рисковите фактори за всеки пациент, така и професионалните вредности, които биха довели до съдови заболявания.

Най-честите оплаквания, които водят пациентите в кабинета, са тежест в краката и разширени вени, коментират лекарите от ВМА. Съветът им е още при появата на първите симптоми да се потърси консултация със специалист, а не да се отлага във времето, тъй като в последните стадии обикновено лечението е само чрез хирургична намеса.

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326