Уволняват дисциплинарно д-р Атанас Кацаров

Новият директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов си избра неврохирурга проф. Николай Габровски за заместник

Д-р Атанас Кацаров
Д-р Атанас Кацаров с малките Сиана и Светлозара, които спаси като им постави "растящи ребра"

Детският травматолог д-р Атанас Кацаров ще бъде уволнен дисциплинарно от „Пирогов“ заради уронване престижа на спешния институт, научи Скенер.нюз. Припомняме, д-р Кацаров сам хвърли оставка и изрази публично недоволството си от новия директор проф. Асен Балтов и плановете му за ремонт на Клиниката по детска травматология.

Проф. Балтов вече си избра и нов заместник. Това ще е неврохирургът проф. Николай Габровски. Национален консултант по неврохирургия ще отговаря за лечебната дейност, лечението на чужди граждани, работата на центъра за клинични изпитания и информационните технологии. Проф. Габровски сменя проф. Стоян Сопотенски. Досегашният зам.-директор се разделя и с поста си на шеф на спешното-приемно отделение. Началник на поликлиниката на „Пирогов“ става завеждащият отделението „Уши-нос-гърло“ доц. Асен Меджидиев.

По решение на борда на „Пирогов“ за оптимизиране на дейността на спешната болница в нея се създава нов отдел – „Управление на проекти и програми”. Проф. Балтов раздаде и още началнически позиции. Атанас Пемов поема още една нова дирекция – по икономическата дейност. Ще има ръководител и по административната дейност, както контрольор, който ще отговаря за дейността на службата по трудова медицина и медицинския център на спешната болница.

Съветът на директорите е взел решение да обособи и отдел „Сигурност” за по-добър ред на входа и изхода на болницата. Той ще се управлява от бивш служител на ГДБОП.

СПОДЕЛИ