Мистериозна смърт в пловдивския психодиспансер

Пациент нападнал медицинска сестра, после в отделението се разразил масов бой, а на другия ден болният починал

391
Психодиспансер

Медицинска сестра в пловдивския психодиспансер била нападната от буйстващ мъж, а част от пациентите се нахвърлили с юмруци върху него. Ден по-късно мъжът умира в болницата. Оказва се, че нито една институция не е уведомена за масовия бой, съобщи БТВ.

Преди няколко дни медицинската сестра Маргарита Йончева, която работи в мъжкото отделение, е нападната от 61-годишния Спас Радушев. Мъжът е докаран от Лъки от полицаи, които го настаняват принудително в отделението. „Взимах му кръв и това отключи нещо и го провокира. Каза ми: „Коя си ти,че ще ми взимаш кръвта?” и ме нападна с юмруци”, обясни потърпевшата сестра.

Минути след инцидента в отделението настанало истинско меле. Останалите пациенти се нахвърлили върху Спас да го бият и така спасили сестрата от по-тежки удари. По думите на Йончева нападателят е бил свиреп и дори 10 души не са могли да го спрат.

Роднините на Спас Радушев останали шокирани от новината, че кроткият на вид човек е нападнал и бил медицинска сестра. Било им спестено също, че други пациенти са му нанесли побой. Пред тях лекарите разказват друга история. „Както си е стоял и е паднал и два часа са го свестявали и не е издържал”, обясни синът на починалия Красимир. Когато синът прибира тялото на баща си, открива, че окото му е насинено.

Управителката на психодиспансера Марияна Господинова твърди, че разследващите ще се произнесат по случая, но нито полицията, нито прокуратурата са били уведомени за инцидента. Криминална полиция обаче вече разследва случая. От РЗИ-Пловдив научиха за мистериозната смърт от медиите. „Тепърва колегите от дирекция „Медицински дейности” ще дойдат да извършат проверка“, обясни директорът на регионалната здравна инспекция д-р Аргир Аргиров. „Ако се докаже версията, че смъртта е насилствена, ще изпратим наличната документация в Изпълнителна агенция „Медицински одит” и в техните правомощия е да направят друга проверка. Ако установят, че наистина се касае за нещо подобно, тогава могат, освен да налагат глоби, да дадат под съд виновните”, подчерта Аргиров.

 

СПОДЕЛИ