Преглеждат безплатно жени и мъже с репродуктивни проблеми

Консултациите започват от 1 октомври и ще продължат два месеца в Първа АГ болница „Света София“

597
бебе

От 1 октомври, в продължение на два месеца, лекари от Първа САГБАЛ „Света София“ ще преглеждат безплатно, съобщиха от лечебното заведение. Двумесечната кампания е насочена към репродуктивното здраве на българите и ще се проведе под надслов „Въпрос на разговор и преглед“. Инициативата е фокусирана върху студенти, докторанти и други учащи млади хора и се реализира с подкрепата на Столична община, Фондация „Искам бебе“ и „Зачатие“.

„Целта ни е да предоставим достъп до безплатни прегледи с цел подобряване на репродуктивните възможности на младите хора на България, да информираме младото поколение за сексуалното здраве, както и да се поощрим раждането на първо дете на около 30-годишна възраст“, обясниха от болницата.

Първа САГБАЛ „Света София“ подновява и програмата за лечение и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми „40+“. Тя е насочена основно към пациентки на възраст над 40 години, но от нея могат да се възползват и по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв.

Безплатните прегледи за жените ще се състоят в попълване на въпросник, разговор със специалист по репродуктивна медицина, ембриолог, андролог, рутинен гинекологичен преглед, включващ задължително безплатен ултразвук. Прегледите при мъжете ще се състоят от безплатна спермограма, попълване на въпросник, разговор със специалист и анализ на спермограма. При необходимост в консултациите ще бъдат включвани и други специалисти – мамолог, психотерапевт и др.

При установяване на здравословен проблем, младежите ще бъдат насочвани за диагностично уточняване и лечение. Двойки с репродуктивни проблеми, които имат желание да имат дете, ще бъдат подпомогнати финансово чрез предоставяне на преференциални и достъпни цени за ин витро процедури, като изискването ще е поне единият от двамата да е учащ.

За безплатните прегледи и консултации не се изисква направление от личния лекар или друг медицински документ. Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 10:00 до 13:00 часа. Предварителните записвания ще стават всеки работен ден на тел: 0888 65 88 26; 0878 20 52 53, 024470263.

СПОДЕЛИ