Лекарка от Спешна помощ се гаври с припаднала жена

След като очевидци разказаха историята във Фейсбук от здравното министерство наказаха докторката и се извиниха публично

469
Бърза помощ

Потресаващ инцидент с припаднала жена и груба лекарка от Спешна помощ се е случил днес в голяма верига магазини в столичния квартал „Люлин“, информира очевидец във „Фейсбук“, цитиран от Блиц. Теодор Тодоров разказва как жена е припаднала на касата на магазина, а след като пристигнала линейката, лекарката започнала да се държи много грубо и да кара жената да става, защото нищо и няма.

„Да си лекар не е професия, а признание. Искам да споделя възмущението си от екип на Бърза помощ. Днес, докато пазарувах в магазин в „Люлин“ 1, пред мен възрасна жена на около 60-70 години припадна на касата. Веднага й помогнах и я положих на една страна, за да не си глътне езика. Жената имаше гърчове, пяна изби от устата й, очите й се обърнаха. След сигнал на тел. 112 екип на Спешна помощ дойде бързо (изненадващо)! Но лекарката беше изключително неадекватна и нагла. Никога не бях чувал, чел или виждал на припаднал човек със симптоми за инфаркт, инсулт или епилептичен пристъп, да му казват да не се преструва и да става, защото му нямало нищо. През цялото време се държа арогантно с пациента и хората опитващи се да помогнат“, описва Теодор Тодоров.

След като историята взриви социалните мрежи от здравното министерство реагираха със светкавична проверка по случая. За разлика от проверките за злоупотребите на директора на столичната Спешна помощ д-р Георги Гелев, които се точат с месеци, а резултатите от тях остават забулени в дълбока тайна, това разследване завърши за по-малко от час.

Лекарката е наказана с последно предупреждение, защото се е държала непрофесионално, съобщиха от ведомството на Петър Москов. От нея е изискан писмен доклад по случая, информират още от здравното министерство и поднасят извинение за непрофесионалното поведение на въпросния медик.

СПОДЕЛИ