Викаме лекар вкъщи с ново мобилно приложение

Платформата „Медик хоум“ ще заработи пълноценно от август, докторите ще се избират прецизно и при две слаби оценки от пациентите ще бъдат сменяни

С мобилно приложение викаме лекар да ни прегледа у дома

Да ви посети лекарят у дома със сигурност е предпочитана алтернатива пред безкрайните опашки, които редовно се извиват пред кабинетите в поликлиники и болници.

Ново мобилно приложение, измислено у нас, предоставя възможност за домашна визитация в рамките на час. Така всеки, който се нуждае от помощ може да бъде прегледани от лекар специалист, без да се налага да виси пред кабинета на джипито, нито да вика линейка за неспешно състояние.

Идеята за „Медик хоум“ хрумнала на Калин Костов, когато малката му дъщеря била болна. „За всеки родител е предизвикателство, като трябва да заведе детето си в болница. Аз познавам много лекари и за мен не е проблем да повикам доктора вкъщи, където дъщеря ми да не е притеснена. Замислих се обаче, че повечето родители нямат тази възможност и така ми хрумна идеята – като на пациент“. „Медик хоум“ е мобилно приложение, което свързва лекаря с пациента“, обяснява Калин, цитиран от vesti.bg.

Чрез платформата човек може да открие лекари в района, в който се намира, и да бъде прегледан в рамките на един час от необходимия специалист. Пари не се разменят, документи не се разменят – всичко става онлайн през телефона. От „Медик хоум“ подбират внимателно лекарите, с които работят, като освен да бъдат добри професионалисти особено много държат и на доброто отношение към пациентите.

„Обикновено хората не се оплакват толкова от некомпетентност, колкото от лошо и грубо отношение“, казва Калин Костов. „Тук правим включително и обучение как лекарите да се държат с пациентите си“, допълва той.

За добрите работни условия на докторите и качественото обслужване на болните платформата използва добре позната от други мобилни услуги система за оценяване. След всеки преглед пациентите и лекарите взаимно си поставят оценка с резултат от една до пет звезди. При две ниски оценки лекарите биват освобождавани от системата.

„Същото обаче се отнася и за пациентите“, обяснява Калин Костов. „Всеки може да погледне оценяването на даден лекар и да прецени дали да се възползва от услугите му. Колкото е по-добре оценяван един медик, толкова е по-честно викан“.

Д-р Георги Кънчовски вече е част от системата на „Медик хоум“. Отделя по няколко часа от деня си, в които да прави домашни посещения. „Нищо по-различно от традиционната работа, просто самата система дава възможността и удобството на пациента бързо да се свърже и да потърси помощ“, обяснява той. Д-р Кънчовски казва, че системата за оценяване му допада: „Аз лично съм доволен, защото така ще ме търсят после допълнително“.

„Медик хоум“ е достъпен за безплатно сваляне, но се очаква да заработи пълноценно през август тази година.

СПОДЕЛИ